HomeTobe Pennings

https://socceracademybreda.nl/wp-content/uploads/2024/02/Tobe-Pennings-O13-scaled.jpg

Tobe Pennings

Ik ben Tobe Pennings. Ik was net 5 en begon bij Lentezon in Beerse (België) met voetballen. In het begin was het even wennen voor mij, ik bleef altijd bij de goal. Ik liep niet graag en probeerde altijd wormen de vangen ��. Wanneer ze na een tijdje vroegen of er iemand keeper wou zijn, stak ik snel mijn hand op en ja hoor, ik mocht proberen keeper te zijn. Dit beviel me heel goed en het lukte ook heel goed. Hierdoor ben ik al snel de vaste keeper geworden en begonnen met keeperstraining. En werd er uiteindelijk best goed in, als 8 jarige haalde ik uiteindelijk zelfs de 2 e plaats op een

keepersstagedag, waar rond de 200 keepers aan mee deden. Uiteindelijk werd ik gescout door KFC Turnhout, ik had best veel stress, maar ik was goed genoeg en mocht beginnen bij Turnhout als keeper. Hier heb ik een hele fijne tijd beleefd met veel toernooien die we wonnen. Zelfs bij Internationale toernooien in Nederland, Duitsland, en Oostenrijk.

Na een paar jaartjes wilde ik graag een stapje hoger maar ik kon nooit echt weggaan. Ik mocht komen testen bij Antwerp, maar zat een beetje in een mindere periode. Ze zeiden dat ze mij wel gingen volgen, maar nooit echt iets meer van gehoord Daarna begon ik aan mezelf te twijfelen en had ook veel last van kleine blessures. Een paar weken later kreeg mijn papa een berichtje van Ogi, ik mocht komen testen bij Soccer Acedemy Breda. Ze zouden mij graag in hun team hebben, maar voor ons was het een moeilijke puzzel om te leggen, omdat het best ver is. Maar toch heb ik ‘getekend’. En nu heb ik misschien wel mijn beste tijd ooit.