HomeONZE KIJK OP VOETBAL

Bescherm jeugdspelers niet door ze altijd in hun comfortzone te laten voetballen. Haal ze uit de vertrouwde omgeving en taak in het veld en ga daarmee samen de uitdaging aan! De start van een goede ontwikkeling begint bij het open staan voor nieuwe ideeën.

De ontwikkeling van een jeugdvoetballer

De belangrijkste aspecten die een jeugdvoetballer moet ontwikkelen op jonge leeftijd, zijn altijd gebaseerd op het motorisch en technisch vlak.

Naarmate de spelers ouder worden gaan ze zichzelf tactisch verbeteren en richten op bepaalde specialismen. Onze academie werkt met veel jonge voetballers en wij vinden het belangrijk om naast het technisch en motorisch aspect, ook te werken aan de voetbalslimheid van een jeugdspeler. Dit is ook een tactisch aspect, maar past bij desbetreffende ontwikkelpunten op de nog jonge leeftijd. De speler moet in staat zijn verschillende situaties op te lossen in het veld: rust aan de bal en snelheid in uitvoering zijn daarbij essentieel. Verder hechten we veel waarde aan het ontwikkelen tot tweebenige spelers, het één-tegen-één duel en het vooruit zoeken van de oplossing. Ons grootste resultaat is als onze spelers verzorgd en aanvallend voetbal spelen en creativiteit durven toe te passen.