HomeTijmen Wijbenga

https://socceracademybreda.nl/wp-content/uploads/2024/03/Tijmen-Wijbenga-O12-scaled.jpg

Tijmen Wijbenga

Ik ben Tijmen en ik woon met mijn ouders en zusje in Ulvenhout. Al sinds ik kan lopen ben ik met een bal bezig. Zowel op de voetbalclub, als op het schoolplein, in de tuin of zelfs in de woonkamer. Toen ik 5 jaar was mocht ik bij mijn vriendjes uit de kleuterklas bij UVV gaan voetballen en dat vond ik super stoer!

Twee jaar heb ik naast UVV ook bij de Soccer Academy Breda getraind. De trainingen van Ogi vind ik super leuk en erg uitdagend, dus ik ben erg blij dat ik nu bij de Challengers van de Soccer Academy mag spelen.

Ogi noemt mij altijd ‘remblok’. Dat komt omdat hij en de andere trainers vinden dat mijn bovenbeenspieren zo sterk zijn ontwikkeld, dat ik explosief kan starten, rennen, draaien en remmen. Ik vind dat wel grappig. En op snelheid win ik veel duels. Zelf denk ik dat mijn kracht voornamelijk zit in mijn doorzettingsvermogen. Opgeven doe ik namelijk nooit. Het is belangrijk om een goede discipline te hebben. Je zult mij nooit te laat zien op een training zien, een afspraak zien vergeten of dat ik niet de juiste kleding aanheb. 

Ik zie mijzelf het liefste op de positie rechtsback. Ik zie graag het spel voor mij, maar ik kan ook aanvallend verdedigen. Mijn opdracht is natuurlijk om niemand langs mij te laten komen, maar ik kom ook graag mee op wanneer dat mogelijk is.

Mijn droom is om profvoetballer te worden! Wie wilt dan nou niet?? Daarom wil ik super graag veel leren en samen met de Challengers een hecht team gaan vormen. Want met elkaar kunnen we beter worden en in elke wedstrijd strijden voor de winst!