HomeRaphael van Raak

https://socceracademybreda.nl/wp-content/uploads/2024/02/Raphael-van-Raak-O12-scaled.jpg

Raphael van Raak

Ik ben Raphael en voetbal al vanaf mijn 5e jaar.  In het begin voetbalde ik bij de mini’s van Gloria UC (Baarle-Nassau) en naderhand als 6-jarige bij de JO8-1. Toen mijn grote broer bij KFC Turnhout ging voetballen ben ik daar ook gaan voetballen en heb daar in de diverse selectie-elftallen van mijn leeftijdscategorie gespeeld. Bij KFC Turnhout speelde ik vooral als verdediger en als vleugelaanvaller en werd zelfs topscorer in mijn laatste jaar.

Omdat ik straks in Nederland naar het middelbaar ga, ben ik vorig seizoen bij Baronie gaan voetballen. Hier speelde ik in de selectie-elftallen als centrale verdediger en soms als aanvaller. Ik vond de weerstand bij Baronie te beperkt om mij als voetballer te kunnen verbeteren en besloot daarom om mee te doen aan de Talentendag bij Soccer Academy Breda en won die ook nog.

Omdat ik mij graag wil verbeteren als voetballer was het een makkelijke beslissing om bij SAB te gaan voetballen. Mijn droom is om profvoetballer te worden en dan zit je hier op de juiste plek. Bob en Ogi zijn goede trainers en maken spelers beter. In het huidige team speel ik vooral als centrale verdediger, maar ik hoop in de toekomst wat meer in een aanvallende rol te kunnen spelen als middenvelder of aanvaller.