HomeMees Hofma

Mees Hofma

Mees Hofma

Ik ben Mees Hofma en ik vind voetballen al van jongs af aan ontzettend leuk. Mijn droom is professioneel voetballer te worden en hiervoor train ik hard en gedisciplineerd maar wel met enorm veel plezier. Wij trainen drie keer in de week, twee uur lang en spelen op zaterdag competitie. We spelen daarnaast vaak ook nog één keer in de twee weken een oefenwedstijd tegen bijvoorbeeld een BVO-team of een andere goede tegenstander.

Aan het begin van het seizoen 2019/2020 heb ik de overstap gemaakt van UVV’40 naar de Soccer Academy Breda. Bij UVV’40 speelde ik in leuk team van vrienden. Het was even een lastige keuze om het vertrouwde achter me te laten. Gelukkig kende ik al veel jongens van de Academy van onder andere een toernooi in het MVV-stadion. Dit was een fantastische ervaring!

Sinds dit seizoen spelen we op een groot veld. Dit brengt weer leuke en nieuwe uitdagingen met zich mee. Meestal sta ik centraal in de verdediging. Inzicht, overzicht, snelheid, een goede inspeelpass en fysieke kracht zijn hier van belang. Naast het verdedigen vind ik het leuk om het spel van achteruit op te bouwen en ik ga ook graag mee naar voren, bijvoorbeeld bij corners. Ik probeer altijd simpel te voetballen. Elke speler moet in ons team verantwoordelijkheid nemen, heeft veel balcontact en heeft een goede basistechniek. We worden door de trainers uitgedaagd om te durven voetballen.

Doordat we goede voetballers hebben in ons team maken we elkaar beter en houden we elkaar scherp. Wij hebben een leuk team met topvoetballers en extreem harde werkers die met respect en en vol inzet voor elk duel 100% gaan én durven te gaan. Het zijn inmiddels al echte vrienden geworden met wie ik volop geniet en lach. Ik hoop dat het team nog een aantal jaar bij elkaar blijft!