HomeJulius van de Giesen

https://socceracademybreda.nl/wp-content/uploads/2020/10/julius-van-de-giesen.jpg

Julius van de Giesen

Drie jaar geleden ben ik van Jeka overgestapt naar de SAB Academy van Ogi Periç om samen met hem dit avontuur te starten. Een perfecte beslissing!  4-5 keer in de week voetballen met hartstikke leuke en energieke jongens met de beste trainers van Breda.

Met zijn allen zijn wij super gemotiveerd en dagen wij onszelf elke training en wedstrijd uit om het maximale eruit te halen We hebben met zijn allen tot nu echt een toptijd gehad, veel mooie (internationale) wedstrijden gespeeld en heel veel geleerd natuurlijk. Het is moelijk kiezen uit de vele hoogtepunten maar spelen tegen bijvoorbeeld Paris St Germain, Liverpool en Inter Milan is toch wel cool.

Afgelopen seizoen heb ik voornamelijk linksachter gespeeld maar nu wij dit seizoen op een heel veld spelen, wil ik mij verder ontwikkelen aan de linkerkant en de linksachterpositie veelvuldig verruilen voor een positie op het linkermiddenveld.

Door Corona is een deel van het afgelopen seizoen in het water gevallen en konden wij een tijd niet samen met elkaar trainen of wedstrijden spelen. Maar ook in die tijd motiveerden de trainers ons om thuis (in de tuin) actief te blijven en organiseerden zij veel online trainingen en vette challenges. Op de momenten dat wij wel samen konden zijn, waren er toch genoeg dingen om te vieren zoals een kampioenschap en mocht ik ook uitnodigingen van de KNVB ontvangen.

Net als vele andere kinderen lijkt het mij fantastisch om profvoetballer te worden zoals mijn favorieter speler Thiago Alcantara van Liverpool. Hij heeft zoveel overzicht, is superslim in het veld en hij strooit met passes die (bijna) nog allemaal aankomen ook. Of het mij lukt om net zo goed te worden als Thiago ……. we gaan het zien. Eerst maar eens mijn vader verslaan met zijn “BVO verhalen” van vroeger.