HomeJorg de Graaf

Jorg

Jorg de Graaf

Hoi! Mijn naam is Jorg de Graaf. Ik woon in Ulvenhout en heb een oudere zus Manon en een oudere broer Steven. Voordat ik bij de Soccer Academy Breda kwam, voetbalde ik bij UVV’40. Al vrij snel kwam ik in contact met de voetbalschool van Ogi, Voetbal met Passie.

De trainingen van Ogi vond ik altijd super. Ik ben dan ook erg blij dat ik nu speler ben van de Soccer Academy Breda. Ik krijg nu drie keer per week top training met andere top spelertjes. Topsport in mijn achtertuin! Als speler geniet ik erg van het zoeken naar de ruimtes om de perfecte pass te geven. Mezelf vrijmaken en de ruimte opzoeken vind ik prachtig. Ook geniet ik van het opzetten van snelle combinaties. Het liefste speel ik op het middenveld, maar ook links of rechts voor ben ik sterk. Frenkie de Jong, Modric en Odegaard zijn mijn voorbeelden.

Ik ben klein van stuk, maar ondanks dat heb je een zeer lastige middag als je tegen mij speelt! Kort dekken en een tegenstander niet laten draaien is ook absoluut een van mijn sterke kanten. Ik moet nog wel wat meer doelpuntjes gaan maken, maar dat komt wel. Ik geniet van de rol als aangever!

Bij de Soccer Academy speel je met jongens met dezelfde drive. Je ziet dat direct terug in de trainingen. Elke training vergt concentratie en discipline. Ik vind dat erg mooi. De techniektrainingen zijn super uitdagend en zorgen ervoor dat je een snelle balbehandeling krijgt. De tactische trainingen zijn echt gericht op wedstrijdsituaties. Wat doe je in balbezit en wat doe je bij balverlies. Wat kun je doen als team om snel weer terug in balbezit te komen. Ik vind het belangrijk dat elke speler doet wat hij moet doen. Ik kan er slecht tegen als iemand dat niet doet. Dat laat ik dan ook horen.

Hoe mijn toekomst eruit ziet weet ik niet. Ik hoop profvoetballer te worden, maar als dat niet zo is vind ik het ook prima. Voorlopig zit ik helemaal op mijn plek bij de Academy!