HomeJacciano Diependaal

https://socceracademybreda.nl/wp-content/uploads/2024/02/Jacciano-Diependaal-O9-scaled.jpg

Jacciano Diependaal

De “ultieme verdediger” met aanvallende kwaliteiten! Jacciano is lang, sterk en snel, ook kan hij de perfecte pass geven voor de opbouw. Maar eerst terug waar het allemaal begon

Bij Jacciano begon zijn liefde voor de bal al vroeg. Vanaf het moment, dat Jacciano kon lopen, voetbalt hij waar maar kan, in de tuin, woonkamer, voetbalveldje of schoolplein. Van vroeg tot laat , hij is er altijd mee bezig.

Toen Jacciano bijna 6 was wilde hij naar een voetbalclub. We wonen in Papendrecht, dus werd dat Drechtstreek. Ze wilde hem eerst laten meedoen met de welpjes (5 jarigen), om te kijken of dat goed ging. Ik waarschuwde de trainer al, dat Jacciano al een stapje verder was, ik kende hem als vader als een jongen met een keihard schot en niemand uit de weg ging. Na enkele minuten had Jacciano er al 2 ondersteboven met zijn venneinigge schot. De trainer zei, ga maar oefenen bij de jo-7 1 , dat past beter denk ik .

In de jo-7 1 werd Jacciano als verdedigend blok neergezet. Niemand kwam er langs. En als hij dan de bal had, dribbelde hij naar voren, om vervolgens een assist te geven of verwoestend uit te halen. Jacciano werd in de jo-7 1 en jo-8 1 bij drechtstreek topscoorder van het team, als verdediger.

Maar na 2 jaar bij drechtstreek, was de uitdaging er niet meer om te groeien en ging Jacciano op zoek naar iets anders. Jacciano begon bij Tifa Rotterdam, maar had het daar niet naar zijn zin. Te weinig partijen en meer op de persoonlijke techniek. Na 6 maanden kwam ik Soccer Academy Breda tegen op de socials en zodoende bij SAB ingeschreven.

Al snel belde Ogi, om wat oefen-trainingen en wedstrijdjes te spelen. Veel wedstrijdjes gespeeld, maar na vv Spijkenisse was Ogi overtuigd, Jacciano word een Challenger. Ook werd Jacciano nog grootste talen op de talentendag, het kon niét meer stuk.
Vanaf het moment, dat Jacciano bij de challengers jo-9 1 begon, is hij alleen maar beter geworden. Hij is sterker aan de bal en gebruikt zijn fysiek nu meer op het juiste moment. Door de trainingen is Jacciano ook technischer geworden en weet goed waar hij positioneel moet staan op het veld.

Bij SAB voetballen allemaal talentjes, die voetbal snappen, dus Jacciano kreeg weer de uitdaging waarnaar hij op zoek was.
Al snel leverde zijn voetbal bij Soccer Academy Breda stages op bij NAC Breda en Feijenoord Rotterdam. Jacciano heeft uiteindelijk de keuze voor NAC gemaakt, dat meer bij zijn karakter past. Volgend jaar mag Jacciano beginnen bij NAC jo-10-1 , maar Jacciano is Soccer Academy Breda voor altijd dankbaar, voor het terugbrengen van het voetbalplezier.