HomeHugo Koopmans

Hugo

Hugo Koopmans

Mijn naam is Hugo Koopmans en ik ben begonnen met voetbal toen ik 4 was. Ik mocht eens mee gaan kijken met een vriendje dat wat ouder was. Omdat ik in januari geboren ben, mocht ik alvast mee blijven doen in dat seizoen. Ik heb tot de O10 (in België heet dat de U10) in België gevoetbald en ben begonnen bij Royal Capellen Football Club. Dat is de club van Kapellen, waar ik woon in België, net over de grens van Nederland. Na 5 jaar wilde ik mij verder ontwikkelen en heb ik een jaar gespeeld bij de Way-To-Play voetbalschool. Daar heb ik vooral heel slim en tactisch leren spelen wat mij enorm helpt op mijn favoriete positie van centrale middenvelder. 

Het spel verdelen, de vrije man zoeken en teamgenootjes in stelling brengen is het leukste wat er is. 

Scoren is leuk, maar beslissend zijn via een mooie pass vind ik eigenlijk nog veel leuker. 

Via via ben ik eens gaan mee trainen bij de Soccer Academy Breda en ik had het gelijk enorm naar mijn zin. Bij SAB word je gestimuleerd om creatief te zijn, leer je voetballend een oplossing te zoeken en mag je leren je door te proberen. Dit spreekt mij enorm aan en past ook bij mij. In België en Nederland zijn mijn beste punten het dribbelen en 1x-raken-voetbal (kaatsen). Ik ben niet zo groot, maar kan goed verdedigen met slidings. 

Ik heb al een beetje ervaring mogen opdoen bij profclubs in België en Nederland en dat smaakt naar meer. Het komende jaar ga ik heel erg mijn best doen om nog beter te worden en vooral heel plezier te maken met mijn teamgenootjes. We willen dit jaar zeker kampioen worden met mooi voetbal.