HomeFlorian Fick

Florian

Florian Fick

Ik ben Florian. Toen ik klein was, trapte ik tegen iedere bal. Of het nou een voetbal, hockeybal of tennisbal was, maakte mij niet uit. Als kleine peuter van drie jaar zat ik op hockey en leerde ik op een speelse manier met de bal om te gaan, maar het liefst wilde ik met de grote jongens voetballen. Zo maakte ik voor het eerst kennis met het echte voetbal op een echt voetbalveld in het team van mijn grote broer. Toen ik 5 jaar was, mocht ik eindelijk zelf in een team gaan voetballen. En dat vond ik super! 

Na een aantal jaren voetballen bij Jeka en UVV trainde ik in de tussentijd ook al bij Soccer Academy Breda. Op deze trainingen leerde ik vooral mijn techniek verbeteren, werd ik behendiger met de bal en explosiever. Niet afwachten, maar doen. Acties maken! Tijdens de trainingen wordt er hard gewerkt en dat vind ik belangrijk. Ik wil er voor de volle 100% voor gaan! 

Ook ik wilde, net als alle andere jongens, graag in de voorhoede en scoren. Maar in de loop der jaren bleek dat ik als verdediger een hele steady factor in het team ben en ervoor zorg dat ik belangrijk ben voor mijn team. Met het spel voor me, overzie ik alles en pass ik de juiste ballen. Af en toe heb ik een hard schot op de goal, dus met dat scoren zit het ook wel goed. 

Ik ben blij dat ik bij de Soccer Academy een kans krijg. Alle jongens hebben dezelfde motivatie en willen maar één ding en dat is beter worden. Of we allemaal profvoetballer gaan worden? Geen idee, maar wie die droom heeft, moet erin blijven geloven. En er veel plezier in hebben, dat vind ik het allerbelangrijkst! En zolang ik tegen die bal aan kan blijven trappen, heb ik plezier