HomeElijah Ikpia

Elijah

Elijah Ikpia

Spits, links- of rechtsvoor, zolang ik kan scoren of assists kan geven, voel ik mij op mijn plek.

Ik ben begonnen met voetbal bij BSC in Roosendaal toen ik 5 was. Elke vrije minuut die ik had, was ik bezig met de bal. Ik kwam daar als snel in de selectie-elftallen en voelde mij het fijnst als ik voorin stond. Toen ik 7 was ben ik bij RBC Roosendaal gaan voetballen en daar heb ik vanaf de Jo-8 t/m de Jo-12 gespeeld. Altijd op posities voorin en ik heb daar veel doelpunten gemaakt.

Een van mijn hoogtepunten bij mijn tijd bij RBC was dat ik uitgekozen was om mee te doen aan het internationale voetbaltoernooi in Sint-Willibrord met het Techno-select team. Ik heb daar wedstrijden gespeeld tegen PSV, PSG, Liverpool en nog heel veel andere teams. Dit was echt supergaaf. Daarnaast was een toernooi in de Kuip ook een speciaal moment. We moesten wedstrijden spelen tegen verschillende BVO’s. Toen ik het veld opliep in de Kuip wist ik zeker, later wil ik prof worden en altijd in dit soort stadions spelen.

Afgelopen seizoen was ik op zoek naar iets meer uitdaging en ben ik gaan meetrainen bij SAB. Vanaf de eerste training wist ik dat ik hier wilde gaan spelen. Alle jongens in het team zijn goed in voetbal en snappen het spelletje. Ik voelde mij als een vis in het water en besloot de overstap te gaan maken. Ik hoop het komende jaar mijzelf verder te kunnen ontwikkelen, zowel technisch, tactisch en mentaal. Ik wil graag het team versterken en hoop dat ik een mooie bijdrage kan leveren aan veel overwinningen.

Mijn droom is om later bij een profclub te spelen; het liefst bij Liverpool. Ik ga er superhard voor trainen om het hoogst haalbare te gaan halen.