HomeDaan Nieuwkoop

Soms moet je keuzes maken die moeilijk lijken, maar waarvan achteraf blijkt dat ze het dubbel en dwars waard zijn!
https://socceracademybreda.nl/wp-content/uploads/2020/10/daan-nieuwkoop.jpg

Daan Nieuwkoop

Zo’n keuze heb ik gemaakt, toen ik besloot om weg te gaan bij voetbalvereniging De Fendert en vanaf seizoen 2019-2020 ging spelen bij Soccer Academy Breda. Ik wist dat ik mij bij mijn oude vereniging niet verder kon ontwikkelen en ik merkte dat mijn spelplezier minder werd. Ik wilde beter worden in het voetballen, want voetballen is mijn passie!

Ik kende Soccer Academy Breda toen al wel, omdat ik voetbalde bij de Soccer Academy voetbalschool (Talents College) en training kreeg van Ogi en Bob. Toen de kans voorbij kwam, ik kon in de Challengers Teams gaan spelen, heb ik direct ja gezegd. Dit betekende wel dat ik mijn vrienden en teamgenoten achter mij moest laten en drie dagen van Fijnaart naar Breda moest gaan reizen om twee uur te kunnen gaan trainen per dag. Afspreken met vrienden na school kon toen niet altijd meer, omdat ik vroeg moest vertrekken om op tijd te zijn voor de training. Ondanks alles koos ik toch voor mijzelf en Soccer Academy Breda. Gewoon omdat ik voelde dat het goed voor mijzelf en mijn ontwikkeling was.

In het team waar ik nu in speel (J013-1), had ik al snel nieuwe vrienden gemaakt. We zijn een hecht team dat veel voor elkaar en de trainers over heeft en wij strijden altijd en overal!  Mijn trainers zorgen ervoor dat ik mijzelf goed kan blijven ontwikkelen.  Ze halen het beste in mij en mijn teamgenoten naar boven!

Mijn positie binnen het team is centrale verdediger: toen ik bij Soccer Academy Breda kwam bleek dat ik ontzettend goed ben in een-tegen-een verdedigen. Ik ben enorm hard maar sportief in duels, heb een goede sliding en een goede timing om in te stappen op de man aan de bal. Ook stel ik mij positioneel altijd goed op, zowel als de tegenstander de bal heeft en als wij zelf de bal hebben. Mijn dag is goed als wij  de wedstrijd kunnen eindigen met geen tegengoals en eventueel een doelpunt meepikken, als ik naar voren ga. Dit lukt ook weleens met een schot vanuit het 16 meter gebied, want ik kan een goed hard en gericht schot op doel geven. Maar bij Soccer Academy Breda leren we om ook op meer posities te kunnen spelen, ik ben dus ook  een enkele keer te vinden op het middenveld. Ook dit gaat mij prima af! Ook heb ik al enkele activiteiten bij de KNVB gevolgd en loop ik nu stage bij FC Dordrecht. Ik ben er trots op dat ik deze dingen mag meemaken en hoop dat ik ooit kan doorgroeien naar een BVO.

Wedstrijden winnen doen we met zijn allen, wij zijn allemaal even belangrijk en maken elkaar sterker. Iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten en met al die kwaliteiten samen bereiken we mooie resultaten in competities, bekerwedstrijden en op toernooien. We hebben als team respect voor elkaar, de trainers, maar ook de tegenstander. Spijt om de overstap te maken heb ik nooit gehad, dit omdat ik er zo veel voor terug krijg en vooral weer heel veel plezier in het voetballen heb. Want dat is voor mijn gewoon heel erg belangrijk. Ik heb er nieuwe vrienden voor terug gekregen en mooie herinneringen gemaakt door geweldige wedstrijden en toernooien te spelen. Die momenten zal ik nooit in mijn leven vergeten.

Door naar Soccer Academy Breda te gaan, ben ik zekerder van mijzelf geworden, ontwikkel ik mij verder en is mijn zelfvertrouwen gegroeid in de dingen die ik doe op het veld, maar ook daarbuiten. Dus mijn keuze voor Soccer Academy Breda is de beste tot nu toe!

Ik ben er trots op dat ik een speler van Soccer Academy Breda mag zijn!