HomeArmin Walpot

https://socceracademybreda.nl/wp-content/uploads/2024/02/Armin-Walpot-O12-scaled.jpg

Armin Walpot

Voetbal is altijd alles voor mij geweest en dat is nog steeds mijn grootste passie. Ik begon met voetballen toen ik 5 jaar was en speelde bij de Smurfen, bij de lokale voetbalclub NOAD ́67. Iemand vond dat ik potentie had en onder mijn niveau speelde, en adviseerde me om naar een andere voetbalclub te gaan, zodat ik meer uitdaging zou hebben en kon ontdekken wat er nog meer in zit. In 2021 ben ik overgestapt naar VV Steenbergen en kwam uit in de Hoofdklasse. Ondanks het grote niveauverschil kon ik goed meekomen en mijn positie was meestal op het middenveld, wat ook mijn voorkeurspositie is. Hier kan ik zowel aanvallen, verdedigen, assists geven of een keer zelf scoren. Ik ben verschillende keren opgevallen bij scouts, waaronder die van de KNVB, en mocht vorig jaar trainen bij jeugdplan Nederland. Ik moet nog horen of dit jaar een vervolg krijgt.

Na de talentendag van Soccer Academy Breda kreeg ik de mogelijkheid om bij Ogi op zondag te trainen, hieruit volgde mijn selectie voor het Challengers Team. Afgelopen zomer ben ik bij mijn nieuwe topteam begonnen als middenvelder en later opgesteld als centrale verdediger of rechtsback. Ik ben een teamplayer, gedisciplineerde harde werker en sterk in de verdediging en duels, wat hierbij van pas komt. Corners nemen of na een corner de bal erin koppen doe ik ook graag.

Het was wel even spannend om drie avonden van 2 uur trainen te combineren met de start van de middelbare school, maar gelukkig gaat dit goed samen en kan ik ‘s avonds lekker mijn energie kwijt op het veld. Ik ben enorm blij dat ik het vertrouwen en de kans heb gekregen om bij Soccer Academy Breda te mogen voetballen. Ik heb tot nu toe ontzettend veel geleerd van Ogi en Bob, de trainers zijn heel professioneel, positief, duidelijk en halen het beste in je naar boven. Wij worden uitgedaagd en krijgen steeds meer tactisch inzicht in het spel en leren steeds een beter positiespel te spelen. Ik heb veel voetbalplezier met mijn teamgenoten en wij hebben heel tof al tegen meerdere BVO’s mogen spelen.

Ik ben blij en trots dat ik deze stappen heb mogen maken en hoop nog veel te leren, het seizoen te winnen en natuurlijk is mijn droom om profvoetballer te worden. Maar het allerbelangrijkste is dat ik me verder ontwikkel in wat ik het leukste vind in mijn leven: voetbal. En daarvoor zit ik nu op de juiste plek!