HomeDamian Nederlof

Damian

Damian Nederlof

Ik voetbal al vanaf mijn vierde jaar. Mijn lust en mijn leven. Allereerst op het plein met mijn vriendjes in het centrum van Amsterdam. Drie jaar geleden zijn wij verhuisd naar Ulvenhout en al in het eerste jaar mocht ik voor een echte vereniging voetballen.

Hoe trots was ik toen ik mijn eerste shirt voor UVV in een wedstrijd mocht dragen! Trainen vind ik het fijnste wat er is. Ook thuis moet ik altijd met een bal spelen. Het leidt mij af en geeft mij veel energie. In het laatste jaar bij UVV maakte ik kennis met Ogi’s soccer academy. Ik vind het geweldig dat ik dit seizoen mocht aansluiten bij het team JO-10. Nu kan ik nog vaker en ook langer sporten in de week!

Ik denk dat ik als aanvallende buitenspeler het beste tot mijn recht kom. Zowel aan de linker- als rechterkant. Met veel plezier maak ik mooie acties langs de zijlijn, om op tijd de juiste assist te kunnen geven. Natuurlijk scoor ik ook graag zelf, maar vind het belangrijker dat we als team goed kunnen samen spelen. Ik vind het echt tof om met dit team te mogen voetballen, omdat iedereen zo gedreven is. Als ik mijn dag heb, laat ik ook graag wat technische (Braziliaanse) hoogstandjes zien in een wedstrijd of training.

Ik ben nog jong en fysiek moet ik nog verder groeien. Maar ik schrik zeker niet terug van een grotere of oudere verdediger. Daarnaast gaat de voetbalacademie mij nog meer leren om actiever de bal op te eisen, het overzicht te behouden in balbezit, als ook het terug veroveren van de bal in het geval van balverlies. Mijn team maatjes gaan mij hier ook zeker mee helpen!